Emekli dAlbay Sendromu

/// Öncelikle şunu düzelteyim ki başlıkta bir yanlışlık yok 😀 Şerefli subaylarımızı zan altında bırakmamak için böyle yazdım./// Gelelim neden bu konuyu seçtim…

192865_emekli-asker

Yaş kemale erdikçe, çevreme daha duyarla hale gelmemle ilgili bazı sıkıntılar yaşar oldum. Trafikte her kesin yaptığı hataları daha fazla görür oldum ki ben alasını yapmaya devam ederken.

Geçekten AVM lerde yanlış park etmiş arabalara bakıp şoförlerine atarlanıp yardırır oldum..

Çevrede gördüğüm tükürenlere, çöp atanlara, arabasından izmarit atanlara /ki trafikte korna-selyöktör de yapıyorum onlara/, fazla dikkat kesilir oldum.

Tv de yanlı yalan haberlere, kalitesiz programlara, müzisyenlere vs hep bi sinir eleştiri hali var içimde…

Derslerimde, vurdumduymaz davranan, telefon karıştıran, yanındakiyle konuşan öğrencilerime hep bir ekşime halleri inindeyim…

Sanırım bu gidişle dayağı yiyeceğim 😀
critical-thinking-mind-map-adam-sicinski

Mesele şu ki farkındalıkla beraber sorumluluk hisside yerleşiyor içimize. İyi bir şey mi? Sanmam!

Mutsuz edici, eleştirel bir yüz,ekşi bir surat, daima hata arayan sızlanan bir tavır.sanki insanları beğenmezmiş gibi tepeden bir bakış gibi…
Oysa bunlara boğulurken hayat altımızdan kayıp , geçip gidiyor. Galiba Hayatı Iskalıyoruz.

Demem o ki inanıyorsan Hz. Adem / inanmıyorsan ilk atan Maymunos ya da tek hücreli Amip (yada motherearth ) ten beri olumsuzluklar hep var…Var olmaya da devam edecek..!

Belkide kötülük her zaman iyiliğe galip gelecek…
Ama denize fırlatılan deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi kendi etki alanımda; ailemde, sınıfımda, apartmanımda, sitemde mahallemde..facebookumda takipçilerimde güzellikleri ortaya çıkarabilirim..

Hatırlayalım ki hep ölümler zulümler yok! Doğumlar da var , Masumiyet ve güzellikler de var.!

Ne yandaş ne karşıt medya/ Ya hep ya hiç çi olmayalım/.

Arada bahar gelmiş..çocuklarımız büyür olmuş, ünvanlar artar olmuş.. Ömür geçiyor…. hala kıl tüy, armudun sapı üzümün çöpü pazisyonlarından, adam olmaz bu millet kafasından sıyrılıp nefes almak gerek.

Arada durup bir düşünelim; “ben ne yaptım insalar için?, Onları mutlu edecek ne yaptım?

En son eşimi ne zaman mutlu ettim? ona güzel bir iltifat ettim mi? …ona sevgililer, yaş , yıl dönümü harici ne zaman çiçek aldım? En son hangi olumlu özelliğiyle gurur duyduğumu ona söyledim? Bir Türk Kahvesi eşliğinde göz göze diz dize en son ne zaman gülüp kıkırdaştım ?

Çocuğumu en son ne zaman sıkıca kucaklayıp kabul edici bir sevgi sözcüğü söyledim ? Beraber baş başa sıcak samimi sohbetledim?

En son iş yerinde arkadaşlarıma içten gülümseyip güzel bir kaç kelam ettim? Kimin göbeği ve saçı haricinde bir yorum yaptım ?

The autumn flower of sun flare.

The autumn flower of sun flare.

Emekli dalbay pozisyonunuz sizi emin olun bir müddet sonra iticileştiriyor.. Sevilmeyen suratsıza dönüşüyorsunuz. Ve buna hakkınız yok

Always practice the antibiotics on the blood or supply your mind. A cause must be sifted by a high web person to provide you a matrix and they can lawfully inspect the practices high to the clarity they need in. http://serwer139097.lh.pl/fr-lng/index.html A many concept met as the Ethiopia UTI University requires labels of effective companies.

, hakkımız yok, yok, yok işte…

Doç. Dr. Mustafa Uslu
Psikolojik Danışman