Ya Benimsin Ya Kara Toprağın

Klasik bir ergenlik saplantısı olarak sevdiğimiz, aşık olduğumuz kişinin,  yalnız ve ancak o kişi olacak biçimde ileride eşimiz olarak düşlememizin sonucu olarak ilişkilerde kopmalarda çok sıkıntılar çekmekteyiz…

Ya o olmazsa ne olur? Mutlu olamam, başkasını sevemem, kimse onun yerini dolduramaz, beni başkası o kadar sevemez, onla paylaştıklarım aleyhime delil olarak kullanılır, onca emek harcadım bari boşa gitmesin, bir başkası ile aynı yolları yürümek gözümde büyüyor….gibi otomatik düşünceler ardın sıra gelir…

Yaptığım bir danışmada erkek bayanı aldatmış, 7 yıllık liseden beri bir birliktelik var.. Bayan bunun bedelini defalarca ödetmiş( ne kadar ödenir se!!!) bla bla bla… Sonuç olarak erkek diyorki: “Tamam ben değiştim diyorum , kabul ederse eder yok etmiyorsa ayrılsın ikimizde önümüze bakalım” Fakat bayan ileride bu beyin iyi bir eş olmayacağını, kendisini haketmediğini kesin olarak ifade edip düşünür ken, ” ayrılmak ta istemiyorum, onu başkaları ile gelecekte hayal edemiyorum….” diyordu..

Sanırım can alıcı noktalardan birisi de bu: “benden sonra kimin olacak?” ” onu başkası ile düşünmek bile istemiyorum”

Bu saplantılı ilişkide genellikle bireylerin ortak özellikleri “öz güven eksiklikleri” olarak gözlenmektedir. Kendine verdikleri değerde düşüklük, düşük benlik saygısı olarak söylenebilir. Sevgiyi ve değeri sadece karşıdaki kişiden alıp beslenmişler ve o olmadan kendilerini eksik yada yarım hissetmişlerdir..

Öyle bir gelecek planı oluşturulur ki, onunla beraber, nerede nasıl yaşayacaklarına, evlerinin- odalarının-mobilyalarının şekline modeline kadar, çocukların isimlerine ve görsel imajlarına kadar zihinde canlandırılır. Kısaca gelecek tamamen onunladır. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor, ayrılma düşüncesi ortaya çıktığında ya da ayrılma olduğunda kişi için, bir çeşit gelecek yıkılmakta, hayat hedefleri boşa çıkmak ta ve yeniden bir gelecek hedefi oluşturmakta zorlanmalar ortaya çıkmaktadır.. Çoğunlukla psikopata bağlamalar, tehditler, intihar düşünceleri yada karşı tarafa verilebilecek en ağır ceza düşünceleri devreye girmektedir..

Ferdi tayfur, Seni benden alamazlar, ya benimsin ya toprağın, aşkımızı yıkamazlar…..

http://www.youtube.com/watch?v=OQHDua1ASIc


 

3 Responses

  1. melike

    galiba bende hastalıklı bir sevgi taşıyorum bunun tedavisi ne yardım edin psikyatrisden yardım alıyorum ama aşamıyorum yardım edin makalenizi okudum tespitleriniz benim için doğru

  2. Ayşe Melike Hanım, yardım alıyormuşsunuz ki şanslısınız..eğer sonuç alamıyorsanız bir başkasını denemekte fayda var, sorununuzu tam olarak buradan anlama şansım yok ama sizi gerçekten anladığına inandığınız bir uzmana yönelin derim..

Leave A Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.