Aldatılmadan Daha Kötü Ne Olabilir?

Okuduğum yabancı bir yazar bu soruya şu cevabı vermişti;

” Eşlerden birisinin başka bir samimi arkadaş bulması, onunla konuşup dertleşmesi, hep onu araması, onun yanında daha mutlu olduğunu göstermesi..”

Sanırım bizim evliliklerimizde de sık sık karşılaşılan sorunlardan en önemlilerinden birisi…

*Erkekler, yakın bir arkadaşı ile iş çıkışı kahveye, hafta sonları maça vs etkinliklere beraber gitmeleri, akşam evde onu arayıp kahkahalar eşliğinde sohbetleri, bazan gizemli sohbetleri….

*Kadınların, hayatı, canı, şekeri bir dostu, gün içi görüşmeler bittikten sonra evde telefon geyikleri, dedikoduları, beraber kuaför, alış veriş etkinlikleri…vs buna örnek verilebilir…

Bu tür durumlar karşı tarafı yalnızlığa itmekte, sevilmediği değer verilmediği izlenimini doğurmaktadır.. Mutsuz çiftlerin çoğunlukla yakındığı sorunlar içerisindedir.

Çoğu erkek ve kadın bundan farklı şekilde yakınarak ilişkide soluk alamamaktan, eve bağlı kalmaktan yakınırlar. Karşı tarafın kısıtlamalarından hayıflanırlar…

Ortası ne acaba? Karşılıklı konuşulması gereken bir konu bence!!! nazım ne güzel anlatmış bir ağaç olmak tek ve hür tamam ama bir orman gibi kardeşçesine umarım bi gün herkes bunu anlar ve sindirir yaşar….


6 Responses

  1. Dr. ramazan arı

    insanın kendini aldatması, aldatılmaktan daha kötü olabilir diye bir öngürüm var. Aldatanlar da aldanırlar. hem de çok aldanırlar.

  2. Mustafa USLU

    Doğru söze ne hacet…Teşekkürler hocam.

  3. Mustafa USLU

    O ince sızı her ayrılışta, yaşanılan her kayıpta var olmaya devam edecek hocam, çok haklısınız..Teşekkürler nefis yorumunuz için…”Hocam” olmanızdan yine gurur duydum..

  4. bengisu-beria

    Hocam önce aldatılmaya dair,, bir yerde okumuştum eşiniz sizi bir defa aldatmışsa o zaman hata aldatan kişide yani eşinizdedir; ama bu aldatma sürekli hale gelmişse hata artık aldatılanda yani sizdedir.

    Aldatılmaktan daha kötüsü, beni ölmeden daha yaşarken unutması, sevdiğim insanın sadece benim için sevgimize dair söylediği sözlerin tükenir hale gelmesi,, bana uzak bir lisan ile seslenmesi,, yan yanayken ona kavuşamamak, -aramıza- kendisine ulaşmamı engelleyen sesten mesafeler kurması,, yanımdayken mevcudiyetini sükunetle perdelemesi.. ve yıllarca içimde günbegün yaşattığım sevgimi onun da günbegün öldürmeye çalışması..

    Biraz uzun oldu hocammm..

  5. cnnsvgn

    hem okumak istediğim hem okumaktan nefret ettiğim bi konu üzerine yazmışsınız hocam…

  6. milhan

    YAA.. MUSTAFA HOCAM… ALDATMAK ÜSTÜNE ARAPLARDA ŞÖYLE BİR DEYİM YA DA ATA SÖZÜ VAR.. BİZ HEP EKSİK KULLANIRIZ.. ” MEN DAKKA DUKKA” DİYE AMA GERİSİ DE VAR BU SÖZÜN ” MEN DAKKA DUKKA, MEN ZADE ZİDE SAKKA” “KİŞİ ÇALARSA BAŞKA KAPIYI ÇALARLAR KAPISINI, KİŞİ ARTIRIRSA YAPTIĞINI SUCU DA ARTIRIR YAPTIĞINI.” MEALİNDE BİR SÖZ. Halep civarında bir ihtiyar varmış oğlu, gelini ve torunuyla yaşarmış. geçim derdi.. ihtiyarın oğlu şam taraflarına çalışmaya gitmiş. aylarca evinden uzakta para kazanmak için çalışırken (inşaatta amele olarak çalışıyo) inşaat sahibinin kızı yemek getirmiş. bu amele kıza dikkatli dikkatli bakıp kaş göz ediyormuş… halepte de ihtiyar adam torunu gelini geçinip giderken bir gün su ihtiyaçlarını gideren sucu eve su getirmiş ve mutfaktadurun gelini iyice süzmüş ve ihtiyar bunu görünce direk oğlunu aramış ‘ ne haltlar yiyorsun sen orada’diye. oğlu işten güçten falandan filandan sonra ihtiyarın ısrarı üzerine anlatmış bir kıza sadece uzaktan baktım diye. ihtiyar ” sen orada o kıza bakmaktan öteye geçip bir şeyler yapsaydın sucu da (saki) burada yaptığını artıracaktı, bakmaktan öteye geçip senin eşinle işi pişirecekti” demiş.
    Allah kimseyi imtihan etmesin, ama inanıyorum ki biz aldatmazsak eşlerimiz de bizi aldatmaz… biz aldatırsak zaten söyleyecek sözümüz kalmaz… ha bir de aldatmanın farklı yolu 2, 3,4 evlilk ya da modern şekli dozt hayatı değil midir? ikisinde de eşin haberi yok. ama bazı imam nikahlı eşlerde istisna olarak haber edliyor… (ama bazıları 2.3. evliliğe caiz, diğerine zina der islami açıdan) ama eşinden habersiz evleniyorsa o da aldatma değil midir? hocam.
    1 kere aldatmadan daha beteri, aldatmayı meşrulaştırmaktır bence. aldatmanın yanlışlığını inkaretmektir… kal sağlıcakla mustafa hocam… allah cümlemizi bu türdalaletten muhafaza buyursun :)

Leave A Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.